45RPM
Custommade for

45RPM

NOT AVAILABLE
NOG DAGEN VERKRIJGBAAR
Nu shoppen
45RPM is een multidisciplinair kunstenaar die echt overal mee bezig is. Hij is gespecialiseerd in graphic design en illustratie, maar pakt eigenlijk alles aan wat op zijn pad komt. Hij is meestal te vinden in zijn studio in het centrum van Bristol, maar ook op allerlei andere plekken als er gereisd moet worden. Hij heeft overal ter wereld gewerkt en zijn werk is opgenomen in allerlei boeken, waaronder de Thames and Hudson-bestseller Street Sketchbooks. Van billboards tot vliegtuigen: er is maar weinig dat hij niet onder de kwast heeft gehad.
INTERVIEW
HOE ZOU JE JE STIJL OMSCHRIJVEN?
Als het werk van een bezetene die een idee tastbaar moet maken voordat zijn hoofd explodeert. Constant aan de koffie en aan het tekenen: ik zit bomvol ideeën en er is gewoon niet genoeg tijd.
WAT STEL JE JE VOOR BIJ OFF THE WALL?
Off The Wall staat voor mij, mijn vrienden, mijn leven. Regels zijn er om verbogen en overtreden te worden. Het zwarte schaap van een familie zijn is iets goeds, aangezien mijn ogen zijn geopend voor een wereld die ik anders nooit had gezien. Leef! Elke dag weer.
WAT ZIJN JE BELANGRIJKSTE INSPIRATIEBRONNEN?
Ik laat me voornamelijk inspireren door taal, bijvoorbeeld straattaal of vaste uitdrukkingen. Als ik in de pub een interessante formulering hoor, zet ik dat de volgende dag op papier. In de pub mensen kijken, is voor mij dus ook gewoon werk. Zo kan ik met veel mensen een praatje maken en bijzondere gesprekken voeren of dingen meemaken, wat mijn hersens dan weer in de versnelling zet.
WAT WAS JE EERSTE PAAR VANS?
Mijn eerste Vans waren een paar zwarte Authentics: ik ben een gewoontedier, dus meestal draag ik elke dag zwart. Diep van binnen ben ik een goth. Bovendien: hoe afgetrapter, hoe beter.
WAT ZIJN DE LEUKSTE REACTIES DIE JE OP JE WERK HEBT GEKREGEN?
Ik heb in Bristol een enorme muur beschilderd en toen het werd overgeschilderd, stond er een kindje bij te huilen. Volgens zijn moeder begroette hij de muurschildering elke dag als hij naar school ging. Zelfs mijn eigen moeder waardeert mijn werk niet op die manier!
ALS JE MET IEMAND ZOU KUNNEN SAMENWERKEN, ONGEACHT OF DEZE PERSOON NOG LEEFT OF NIET, MET WIE ZOU JE DAN WILLEN SAMENWERKEN?
Als ik met iemand zou willen werken, dan is dat toch wel Picasso, zodat ik het werk voor veel geld zou kunnen verkopen en zou kunnen gaan reizen. Ervaringen zijn onbetaalbaar. Herinneringen zijn zoveel meer waard dan geld.
WELKE STUKKEN VAN JEZELF VIND JE HET LEUKST?
Mijn favoriete werk is meestal het laatste wat ik heb gedaan, en dan ga ik weer verder met het volgende. Ik heb geen hekel aan mijn eerdere werk, maar ik hou gewoon van nieuwe dingen. Dat brengt me in beweging.
WAT ZIJN JE PLANNEN VOOR 2017-2018?
Mijn plannen voor 2017-18 zijn om te blijven doen waar ik al mee bezig ben. Als een gek tekenen, al mijn geld uitgeven aan reizen en mezelf zonder zorgen en met plezier vroeg het graf in werken.