BACK TOWHERE ITALL BEGAN*

* TERUG NAAR WAAR HET ALLEMAAL BEGON
Ontworpen in Californië,
gemaakt voor de wereld

Deze collectie komt uit de archieven en is herontworpen met hedendaags comfort. De details komen van de originele modellen die vroeger in de fabrieken van Vans in Zuid-Californië werden gemaakt. De Anaheim Factory-collectie is genoemd naar onze eerste fabriek die gevestigd was op 704 East Broadway in Anaheim.

SHOP NU
SCROLL VOOR MEER

KENMERKEN

BELANGRIJKE DATA

1966

HET BEGIN

Vans, dat toen bekend stond als de Van Doren Rubber Company, opent zijn eerste fabriek, winkel, kantoor en magazijn in Anaheim. De Authentic, toen nog Style 44 genoemd, is een van de eerste modellen van Vans die gemaakt werden en vormde de basis voor onze verdere ontwerpen.

Highlights of

1976

HET CREËREN VAN ICONEN

De Era (Style 95) wordt geïntroduceerd als onze eerste skateboardschoen. Met de Era debuteren ook het Off the Wall-logo en het rode hiellabel, waarna in de volgende jaren de Old SkoolTM (Style 36), de Sk8-Hi® (Style 38) en de Slip-On (Style 98) volgen.

Highlights of

1980s

EVOLUTIE VAN HET ONTWERP

In deze periode worden verschillende kleuren en prints geïntroduceerd, waaronder onze iconische Checkerboard-print. In 1983 sluit de fabriek in Anaheim en wordt een nieuwe fabriek en hoofdkantoor in gebruik genomen in het naburige Orange.

Highlights of

1990s

TIJDEN VAN VERANDERING

De ontwerpen van de Vans-modellen blijven zich in de loop van dit decennium ontwikkelen en uitbreiden. Tot in het midden van de jaren 1990 fabriceren we nog in de VS. In 1998, na meer dan drie decennia fabricage op eigen bodem, sluit onze laatste fabriek in Zuid-Californië zijn deuren.

Highlights of

2017

TRADITIE IN HART EN NIEREN

De Anaheim Factory-collectie ziet het licht. We kijken in de archieven en brengen originele details terug als eerbetoon in een nieuwe collectie waarin de geschiedenis van Vans centraal staat.
De Anaheim Factory-collectie grijpt terug op onze ontwerpgeschiedenis en wordt ontworpen in het hoofdkantoor van Vans in Zuid-Californië. Elk seizoen kijken we zowel naar het verleden als naar de toekomst om het rijke erfgoed van Vans te eren.

DE NIEUWSTE EERBETONEN

Ontdek de nieuwste collecties, die het verleden van Vans een plaats geven in het heden en gemaakt zijn voor liefhebbers van details.